keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hankinnat pikkuista varten

Alkuraskaudesta rakastin lukea blogitekstejä vauvahankinnoista! Koko sitterien, itkuhälyttimien, rintapumppujen ja leikkimattojen maailma oli niin mystinen, mutta samalla helppo tapa konkretisoida itselleen vauvan tuloa. Checklistit ruksittavine neliöineen vakuuttivat siitä, että nämä hankittuamme olemme valmiit.

Nyt h-hetken lähestyessä olen menettänyt kiinnostustani - joko äitiyspakkaus, 2nd hand -vaatehankinnat ja sieltä täältä pulpahtelevat lainatavarat ("tarvitsetteko kantoliinaa/harsoja/pieniä vaatteita") TAI keskiraskauden levollisuus on tehnyt tehtävänsä. Joka tapauksessa varustautuminen tuntuu toissijaiselta, kun miltei kaikki, mitä vastasyntyneen kanssa ehkä oikeasti tarvitaan, alkaa olla kasassa, vaikka checklistin ruudut ammottavat vieläkin enimmäkseen tyhjyyttään.

Aika pitkälle päästäneen näillä, mitä jo löytyy, mutta ihan pari juttua haluaisin vielä saada käsiini, ennen kuin vauva kotiutuu. Ja jos voisin mennä pari-kolme kuukautta taaksepäin, niin viettäisin vähän vähemmän aikaa netin vauvanvaatekirppiksillä ja vaikka neuloisin enemmän, että työn alla oleva vauvan tilkkutäkki valmistuisi ennen kuin vauva valmistuu (, yliopistosta).

Mitä meiltä löytyy?

On lipastollinen vauvanvaatteita koossa 50-72 cm. Ja lisää tulossa, kunhan saadaan mummolasta neuletakki ja -housut ja välihaalari.

On äitiyspakkauksen peitemakuupussit, haalarit, pyyhe, patjat ja lakanat. Pienimpiä vaunuhaalareita on jopa kaksin kappalein, koska hätäilin kierrätyshankintojen kanssa.

On jopa käytettynä saatu unipussi.

On satukirjoja, yksi soiva ja yksi purtava.

On rintapumppu (käytetty) ja siihen sopivia tuttipulloja, että isäkin voi syöttää vauvaa.

On harsoja, paketti new born -koon vaippoja ja ajatus kestovaippojen ostamisesta.

On sitteri (käytetty, tietenkin BabyBjörn), on suvussa kiertänyt vauvansnäky.

On kylpyöljy, nännivoide, terveyssiteet, liivinsuojuksia. Kohta kylpyankkakin, kunhan ehdin joku päivä ajoissa postiin.

On vauvakirja, haikarataulu, yksi puulelu ja pari kilisevää vaunulelua.

Mitä me vielä tarvitaan?

Tarvitaan vaunut. Tästä on idea, joka on toteutusta vailla. Mies on esteetikko, mikä hieman hankaloittaa vaununhankintaan. Samaten tarvitaan turvakaukalo autoon.

Tarvitaan pyllypyyhkeitä.

Tarvitaan d-vitamiinitippoja.

Mitä me lisäksi halutaan?

Halutaan kantoliina. Tämä saadaan käytettynä.

Halutaan hoitoalusta - tosin saman homman voinee hoitaa pyyhkeen päällä? Paikkana tulee joka tapauksessa olemaan pesukoneen kansi, joten suuriin ponnisteluihin en tämän suhteen alkaisi. Lisäksi halutaan kertakäyttöisiä hoitoalustan suojia kaupungilla luuhaamista varten.

Halutaan kylpyamme ja kylpytuki - tosin alkuun pärjätään lavuaarillakin.

Halutaan kestovaippoja. Olen kuullut huhuja merkistä, joka on kuulemma helppo  ja sopii melkein kaikille, ja jota käyttäessä ei tarvitse "harrastaa" kestovaippoja - riittää kun ostaa, vaihtaa ja pesee. Suits me. Voi olla, että eka kuukausi mennään kertakäyttöisillä, koska siinävarmaan on vähän muutakin tekemistä.

Halutaan imetystyyny, tai siis minä haluan. Mutta nekin on aika rumia - yritän löytää käytettynä ja saada luottoystävän ompelemaan uuden päällisen. Ilmankin varmaan pärjäisi.

Halutaan lelukaari (puinen), leikkimatto (kaunis), mobile (design), maidonkerääjät (jos maitoa tulee), hoitolaukku, ainakin toinen setti lakanoita ja pyyhkeitä, laitasuojukset vauvansänkyyn (vaikka aluksi varmaan parempi ilman), niistäjä/nenäfriida (jos lapsi joskus on räkäinen), pulloharja (jos otetaan tuttipullot käyttöön).

Niin, ja minä haluan ehdottomasti tukikorsetin post partum -aikaan. Belly bandit tai vastaava.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan!