sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kerro minulle mitä luet, niin minä kerron sinulle kuka olet

Ajatus tekstin kuluttamisen muokaamasta identiteetistä sai minut lisäämään sivupalkkiin listan säännöllisesti lukemistani blogeista. Äkkivilkaisulta blogit jakautuvat löyhästi kolmeen kategoriaan - perhe, lifestyle, ulko- ja turvallisuuspolitiikka - mutta syvemmällä paneutumisella löydän kustakin kategoriasta tyydytystä myös muita aloja koskevaan ajatustenherättelytarpeeseen.

Perheblogit

Kuulostaa nössöltä, mutta eivät todellakaan sitä ole. Oheen listaamani kolme blogia pitkine kommenttiketjuineen ovat toistaiseksi parasta suomalaista blogimuotoista ruohonjuuri- ja välillä ylätasonkin yhteiskunnallista keskustelua, mihin olen internetissä törmännyt. Toki nostan nämä kärkeen myös siksi, että samaistun kirjoittajiin: mullakin on koulutus, työ ja ura, ja vahva tahto pitää kiinni aivosoluistani myös raskaus-  ja pikkuvauvahöyryissä. Ehkä imetyksen ja vaipanvaihdon välissä ehtii tuottaa pari kappaletta järkevää tekstiä, kommentoida ja keskustella. Mulla ei ole kaveripiirissä juurikaan lapsiperheitä (vielä?), joten potentiaalinen vertaistuki tällä saralla houkuttaa myös.

Lifestyle ja ruoka

En lue naistenlehtiä, koska en kestä niitä. Liikaa kiiltoa, ihanne-elämää, "jos tää ostais nyt kaikkia näitä puutereita, niin sit tää olis niinkun oikea nainen" -fantasiaa ja ylipäänsä yhteen muottiin puristamista. En lue naistenlehtiä myöskään, koska blogitarjonta riittää tyydyttämään mun trendi-, ravintolavinkki- ja cooliusjanon. Kiitos siis teille, jotka päivitätte pioneistanne, uusista singer/songwritereista ja 1950-luvun tanskalaisista lipastoista - teidän ansiostanne pysyn pinnalla! Ja teidän ansiostanne muistan pitää elämän kepeät elementit mukana. Kiitos myös ikiaikaisilla ruokabloggaajaveteraaneille, jotka jaksatte edelleen jakaa keittiönne!

Ulkopolitiikka

Tarvitseeko tätä selittää? Haluan pysyä kärryillä maailmanmenosta, siksi seuraan mielipiteitä ja mielelläni vastakkaisia. Välillä kaipaisin myös sivupalkissa mainittuja nopeampia tekstejä, heittoja ja havaintoja, sillä osa oheisista edustaa varsin syvällistäkin analysointia.

Mitä puuttuu?

Napakat kotimaan politiikkaa analysoivat blogit, muut kuin poliitikkojen vaalien alla päivittämät sellaiset. Miesten kirjoittamat perheasioista ponnistavat yhteiskunnalliset blogit. Mukaansatempaavat kirjallisuus-/lukublogit, jotka kolahtaisivat omaan makuun. Eli joiden esittelemistä kirjoista olisin mielellään jo kolmasosan lukenut, heh heh. Saa siis vinkata ja linkata - ehtona on kielenhuollon sujuvuus ja tekstin mukaansatempaavuus.

Edit 5.5. Unohdin täysin iskevien talous- ja sijoitusblogien kaipuuni! Mistä löytyisi napakkaa analyysiä ja spekulointia niille, jotka eivät pelkää osakkeita, mutta kaihtavat johannaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan!