lauantai 23. toukokuuta 2015

Siivouspäivä

...ei tosin ulkona auringossa vaan sisällä, ensin pimeällä ja pölyisellä vintillä ja sen jälkeen pää ja yläkroppa omaan vaatekaappiin tungettuna. Operaation tarkoitus oli

  • viedä varastoon talvikauden vaatteet
  • viedä varastoon vaatteet, jotka viimeistään kohta alkavat kiristää
  • hoitaa talvikengät ja viedä talvitakit pesulaan
  • heittää kaikista kuluneimmat tavarat kierrätykseen 
  • laittaa paremmat mutta käyttöä vaille jäävät tavarat Töölö ostaa ja myy -ryhmään myyntiin
Kuutta pahvilaatikkoa ja paria jätesäkkiä myöhemmin ollaan kumpikin käyty vaatekaappimme, talvivaatevarastomme ja kenkämme läpi. Tulipahan taas todettua, että kaapista löytyy näköjään muutama ikilemppari, joista ei raski luopua minään vuodenaikana, ja paljon "ihan kivoja" kausivaatteita. 

Olen viimeisen vuoden aikana muuttanut kolme kertaa ja käynyt kovalla kädellä vaatevarastoani läpi joka vaiheessa. Olen kehittänyt kyvyn karsia pois niitä "ihan kivojakin" rättejä, jos niitä ei vain tule pidettyä. Kesävaatteiden kohdalla viiraa silti: varastoissa löytyy aika monta humoristista riepua, joista en varmaan koskaan raski luopua. Esimerkiksi yksi äitini vanha raitatoppi, jonka joka saumassa on reikä, mutta joka on silti parempi mökki- ja leiripaita kuumille keleille kuin mikään muu. Sitten kaapista löytyy myös vaaleanpunainen hapsuhelmainen lasten Rhodos-toppi, jonka rintamuksessa seikkailee erivärisiä elefantteja. Ja mustavalkoinen t-paita, jossa pääkallon kahta puolta lukee Teenage millionaire. Nämä aarteet palaavat laatikossaan takaisin vintille, ettei kasvava maha venytä niitä piloille. Voi elämä. 

Eli jollain mittarilla ihan toimelias ja aikaansaava päivä, jollain taas vähän vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan!