maanantai 25. toukokuuta 2015

Nizzaan - kesälomamatka varattu raskausviikolle 23

Aurinkoa ja Välimerta, ruokarajoitteita ja maitohappobakteereja, lentosukat ja jatkuva vessahätä - näistä ainakin on juhannusviikko tänä vuonna tehty.

Sainpa nimittäin keväällä idean: halusin vuokrata talon puutarhalla ison meren ääreltä. Nopeasti haarukoin vaihtoehdoksi Biarritzin, ajankohdaksi sesonkia edeltävän kesäkuun ja potentiaaliseksi seuraksi lähipiirini. Biarritzin vetonauloina toimisivat Bordeaux'n viinialueet, läheiset San Sebastian ja Bilbao, Atlantin valtavat aallot ja tuoreet merenelävät.

Olisinpa saanut idean hieman aiemmin kuin huhtikuussa. Biarritz, talo ja Atlantti saavat odottaa vähintään ensi kesää - pienen sumplimisen jälkeen meitä onkin nyt kolme ystävystä, yksi isosisko ja pari poikaystävää lähdössä Nizzaan.

Lomasuunnittelusta tuli loppujen lopuksi aikamoinen organisointiharjoitus. Jos vielä joskus haksahdan järjestämään yhtään mitään monivaiheisia menoja isommalle porukalle, aion panostaa konseptin valmiuteen. Tätä kokemusta viisaampana voi nimittäin todeta, että yli kaksi ihmistä ei voi osallistua konseptin luomiseen. Seuraavalla kerralla kehitän valmiin paketin - vaikkakin talon ja auton Atlantin rannalta - ja kysyn, ketkä lähtevät mukaan. Piste.

Nimittäin: mielikuvamatkailu, erilaiset käsitykset siitä, mitä lomalla tehdään, ja siitä, miten kauas alkuperäisestä ideantyngästä mennään, sekä jokaisen tarve personoida itselleen optimaalinen loma johtivat tällä erää valtavaan, turhauttavaan sotkuun. Jossain vaiheessa sotkua tuntui siltä, että pitäisi pyytää kaikilta anteeksi sitä, että alunperin edes ehdotin mitään, perua omat lennot ja viettää juhannus ennemmin vanhempien kanssa mökillä Pohjois-Karjalassa.

Onneksi on internet. Onneksi joustoa lopulta löytyi.

Porukka saatiin pilkottua palasiksi. Osa saa yöpyä hotellissa vanhan kaupungin liepeillä ja sipsutella korkkarit jalassa rannalle juomaan roseeviiniä; osa saa kattohuoneiston ilmastoinnilla ja auton vuokralle; osa pääsee jopa nauttimaan molemmista.

Nyt en malta odottaa aamu-uinteja, iltapäiväcocktaileja (siis konseptina, itsehän en juo), reissuja Antibesiin, Monacoon ja Cannesiin ja vaeltelua pitkin rantoja. Raskaana oleva saa kuulemma rivieralla varoa mitä syö - ei haittaa! Kunhan saan aurinkoa ja merivesikylpyjä, on kaikki hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan!