perjantai 23. lokakuuta 2015

40+2 ja odotus jatkuu

Tilastollisesti on todennäköisintä, että vauva syntyy syntyy tänään. Raskautta on nyt mennyt 40 viikkoa ja 2 päivää - normaalijakaumaa noudattelevan syntymäkäyrän huippu ajoittuu ilmeisesti tähän kaksi päivää lasketun ajan jälkeen.

Fakta on, että mistään ei (kai?) voi päätellä synnytyksen olevan tänään yhtään sen lähempänä kuin esimerkiksi eilen tai vaikka kolme viikkoa sitten. Viime viikon lopulla kaivoin tosin parina iltana kaurapussin esille, kun alaselkää jomotti niinkuin yleensä kuukautisten ensimmäisenä päivänä. Ja eilen illalla ehdin juuri kuulostella mahaa ja miettiä, että onkohan tämä sellainen tunne, jota voi kutsua poltoksi, kun nukahdin. Yöllä joko näin unta tai sitten en, että kohtu olisi aina kovettunut kun könysin kiinni mieheen. Rakkaushormoni oksitosiinihan se siinä. Rinnat saattavat olla hieman arat, tai sitten eivät. Maha saattaa olla vähän sekaisin, mutta tuskin enempää kuin normaalistikaan silloin tällöin.

En siis osaa yhdistää mitään oireita tulevaan, mutta huomaan silti olevani vähän pettynyt kun aamulla heräänkin taas kuivien lakanoiden välistä. Samantyyppisiä odotuksen ja pettymyksen fiiliksiä liittyy jokaiseen vessassa käyntiin - taaskaan housusta ei löydy mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Tunnelma vaihtelee satunnaisesta iltaitkuisuudesta tyynen rauhalliseen seesteisyyteen. Pääasia on, että lapsi potkii vieläkin villisti. Suhteellisen tärkeätä olisi varmaankin myös, että saisin pidettyä itseni erossa suklaasta, suklaakekseistä ja porkkanakakuista. Hah, no jossain pitää joustaa. Makeanhimo on itse asiassa nostanut päätään parin viime viikon aikana. Voi johtua osittain siitä, että nyt äitiyslomalla herkutteluun on aikaa ja mahdollisuus - toisaalta tykkään ajatella, että kroppa kerryttää vielä hiukkasen vararavintoa tulevia koitoksia ja jälkeläisen ruokkimista ajatellen.

Aloitin esseen kirjoittamisen, mutta en juuri edisty. Voi olla, että palauttamaton koulutyö on nyt synnytyksen tiellä. Ehkä tsemppaan ja testaan tämänkin oljenkorren.





6 kommenttia:

  1. Hui jännää, ihan loppusuora menossa siellä! Nyt vaan saunat, siivoukset ja muut ässällä alkavat aktiviteetit avuksi esseen kirjoittamisen lisäksi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin olin ihan varma, että loppusuora ei ihan näin pitkäksi venyisi.. Mutta mitääpä ensisynnyttäjä tietäisi :D Oon ottanut ässien ohella/sijaan käyttöön chillauksen! Sarjoja sohvalla löhöten, päiväunia ja päiväkävelyitä. Kai se sieltä aikanaan tulee...

      Poista
  2. toivottavasti vielä hetken jaksat, Ja jaksathan sinä, kun ei vaihtoehtoja ole =) Mutta kyllä tuo kaikki jo hyvin lupaavalta kuullostaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, niin, tuskin vauva nyt kohtuunkaan jää :) Ihan hyvin tässä vielä jaksaa, nyt tuntuu vielä että kenenkään ei tarvitse edes muuttaa hotelliin synnytystä odottelemaan :D

      Poista
  3. kohta voit alkaa päätellä, että synnytys on väkisin edessä =) Onkos ne neuvolassa olleet mitä mieltä että minne mennään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens viikolla katsotaan tilanne ja sen mukaan sitten edetään..

      Poista

Anna tulla vaan!