perjantai 9. lokakuuta 2015

Kotiäidin arkipäivä

Silloin tällöin minulta kysytään, mitä oikein puuhailen näin äitiyslomalla, ja mihin käytän päiväni. Niinpä ajattelin tehdä tästä perjantaista tällaisen "kotiäidin arkipäivä" -postauksen, mihin voin kysyttäessä viitata. Voi olla, että teen näitä vastakin - sen verran hyvin tämä havainnollisti itsellekin, että aika paljon sitä tulee päivän mittaan puuhasteltua.

***

7.30 Miehen kello soi. Havahdun, käyn vessassa. Nukahdan uudestaan.

9.00 Mies käy ennen töihinlähtöään tuomassa sänkyyn pari vauvalle ostettua pehmolelua, sanomassa että olen söpö ja antamassa pusut minulle ja mahalle. Herään pehmoleluihin ja pusutteluun.

9.00-9.30 Surffailen netissä kännykällä sängyssä maaten. Selaan uutistet, blogipäivitykset ja sosiaalista mediaa.

9.30-10.10 Teen normaalit aamutoimet: Käyn suihkussa, meikkaan ja puen päälleni. Laitan samat vaatteet kuin tiistaina - miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki, eikä sitä valinnanvaraakaan niin älyttömästi ole. Syön vitamiinit, juon vettä ja pesen hampaat.

10.11 Vien biojätteet ulos. 

10.25-12.00 Syön kahvilassa aamiaista ystäväni ja viisiviikkoisen vauvansa kanssa. Maksan 10 senttiä ekstravoista, jota croissant ja hillo vaatii kaverikseen.

12.15-13.45 Käyn hierottavana Töölön hieronta-akatemiassa. Keskitytään pohkeisiin, selkään ja hartioihin. Hieroja toivoo, ettei synnytys käynnisty hieronnan jäljiltä, ja minä yritän vakuuttaa, ettei se hirveästi haittaisi.

14.00-14.10 Palaan kotiin ja paistan itselleni kirjolohta lounaaksi eilisten uunijuuresten oheen.

14.10-14.30 Syön lounasta.

14.30-14.40 Kuorin granaattiomenan ja irrottelen siemenet kulhoon. On kyllä maailman hitain hedelmä perattavaksi, näitä ei varmaan syödäkään muutamaan vuoteen.

14.40-16.20 Syön granaattiomenan, luen päivän lehden (Helsingin sanomat) ja rästiin jääneen aikakauslehden (Ulkopolitiikka). Hiljalleen alkaa nukuttaa.

16.20-17.25 Nukun hyvät päiväunet, joista viimeinen 20 minuuttia menee torkuttaen.

17.25-17.26 Petaan sängyn.

17.26-17.30 Keitän mutteripannukahvit, tiskaan paistinpannun, paahdan pari siivua ruisleipää ja laitan päälle voita ja cheddaria.

17.30-18.00 Juon kahvia, syön juustoleivät ja luen uutta Suomen Kuvalehteä. Selailen uudestaan Ulkopolitiikkaa, koska en muista lainkaan, mitä luin ennen päiväunille nukahtamista.

18.30-19.00 Tapaan miehen kaupungilla. Etsitään hetki toisiamme kahdelta sporapysäkiltä, minkä jälkeen kuljeskellaan pitkin keskustaa.

19.00-19.45 Käydään aperitiiveilla Steam Hellsingissä. Mies juo Napuen ginistä tehtyä gintonicia karpaloilla ja rosmariinilla, minä jotain hapanta ja vadelmaista.

20.00-22.30 Vietetään ehkä viimeinen deitti-iltaa lapsettomana pariskuntana ravintola Aidossa puolipitkän kaavan mukaan illastaen. Juon puoli annosta shampanjaa, hähää. Puhutaan kunnianhimosta, hierarkioista, maahanmuuttajien kotouttamisesta ja korvakynttilöistä.

23.00 Saavutaan mahat täynnä kotiin! Vielä pieni blogipostaus, kerrankin tuoreeltaan, ja olen ihan valmis nukkumaan pitkän ja raskaan päivän jälkeen.

***

Olen aina välillä tuntenut huonoa omatuntoa siitä, etten olevinaan saa asioita aikaiseksi enkä tee tarpeeksi hyödyllisiä asioita päivän mittaan. Nyt päivän tekemisiä kirjatessani huomasin, että eihän tämä pidä alkuunkaan paikkaansa. Korostin kaikki tekemäni kotiaskareet punaisella värillä - aikamoinen liuta niitä kertyikin, huhhuh! Tätä on myös ehkä hauska lukea sitten vauvan syntymän jälkeen ja muistella, mitä kaikkea sitä saikaan aikaiseksi kun sai vielä itse päättää aikatauluistaan. Nyt olen ihan valmis käymään ansaituille yöunille. Hyvää yötä ja kivaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. ihana päivä. Ja voi olla, että päivät tosiaan (ja yöt) muuttuu lähiaikoina =) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä mitä tarkoitat! Kyllä mun äitiysloma varmaan jatkuu suunnilleen tällaisena :D

      Poista

Anna tulla vaan!