keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Raskausviikko 36

Äitiysloman ensimmäinen viikko on nyt takana. Fyysinen vointi on huippuhyvä enkä oikein ymmärrä, miksen voisin vielä tehdä töitä. Tästä olen jurputtanut ennenkin - mieluummin viettäisin äitiyslomaa sitten vauvan synnyttyä kuin nyt kaupungilla luuhaten ja tuottavan tekemisen puutteeseen turhautuen.

Tarkalleen ottaen tänään ollaan jo 37. raskausviikon alussa. Siis viikon päästä vauvan syntymistä ei käsittääkseni enä yritettäisi pitkittää, eikä mitään erityishoitoa tarvittaisi, jos kaikki olisi muuten kunnossa ja vauva painaisi syntyessään yli kolme kiloa. Sanelin jo miehelle ensi tiistai-illan ohjelman: hiihtolenkki Kivikon hallissa, chili con carnea sriracha-kastikkeella ja reipasta rakastelua. Ennen suunnitelman lukkoonlyömistä odotan kuitenkin huomisen lääkärin synnytystapa- ja painoarviota. Ei tämä yhdeksäskään kuukausi nimittäin ole mikään ongelma. Ihan hyvin jaksan vielä hetken, jos vauva kypsyy mieluummin kohdussa kuin kehdossa.

Närästys nosti toissapäivänä päätään, mutta meni ohi kahdella Renniellä.

Tavarapoliittisesti meillä alkaa olla valmista. Rakas käsityöorientoitunut ystäväni nappasi eilen mukaansa imetystyynyn ruman pinkin norsukankaan malliksi ja uudeksi tyynynpäälliseksi ostamani sini-valkoisen puuvillakankaan. Arvioipa vielä, että samasta kankaasta saadaan tehtyä vaunuun suuaukon suoja. Työkavereilta lahjaksi saatu kuminen klassikkokirahvi on nyt noudettu Kampin Bebes-liikkeestä. Samalla reissulla vähän säikähdin kyseisen putiikin kulttimeininkiä - aikamoista tissien palvontaa. Liivinsuojuksiakin on tarjolla lähemmäs kahtakymmentä eri mallia.

Jotain kodinhoidollisia askareita on suunnitelmissa, nyt kun päivät ovat vielä pelkkää vapaata vaeltelua. Vaatekaapin syysselvitys, tilkkutäkin viimeistely, uunin pesu. Valokuvien sortteeraaminen, parin albumin kasaaminen ja tilaaminen. Ehkä tärkeimpänä kuitenkin muutaman kirjan lukeminen, lempeä liikunta, kivojen kahviloiden testaaminen. Helsingin kantakaupungin leppoisimmat pre-synnytysmammalomakahvilat ansaitsisivat ihan oman postauksensa. Jos saan aikaiseksi (sic) etsiä uusia paikkoja, teen tästä jonkun postauksen. Kuvien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan!